Informatie

Kerkelijke fanfare Sint Willibrordus Neerkant. Opgericht op 17 oktober 1927, heeft als repetitielokaal Gemeenschapshuis ‘De Moost’.

De fanfare  is aangesloten bij de Katholieke Bond van Muziekgezelschappen in het Bisdom Den Bosch (“De Bossche Bond”).
Deze “Bossche Bond” is op haar beurt aangesloten bij de Federatie van Katholieke Muziekgezelschappen in Nederland (FKM).
We komen sinds 2011 uit in de 2de divisie

Voor de muzieklessen is fanfare Sint Willibrordus aangesloten bij Musicas. Musicas verzorgt de muzieklessen voor leden die muziekles via onze fanfare nemen. Kijk voor meer informatie op de website van Musicas: www.muziekschoolmusicas.nl

Zie Fanfare -> Bestuur

Repetitietijden

Fanfare:                 Vrijdag van 20.00u tot 22.00u

Opleidingsorkest:    (normaliter) Zaterdag van 17.45u tot 19.00u

Wil je lid worden van fanfare of het opleidingsorkest: Neem contact op of kom tijdens de repetitie gerust even binnen bij De Moost tijdens een van onze repetities.
De ‘Ulewappers hofkapel’ repeteert van Nov. tot Feb. op verschillende dagen en tijden.

De contributie voor de diverse categorieën leden is als volgt in 2014:

Senioren Leden: €120
Jeugdleden zonder les: €76
Jeugdleden met les: €39
Leerlingen A-examen: €110
Leerlingen B-, C-, D- Examen: €146

Uniformen

Fanfare

Bij optredens wordt, tenzij duidelijk anders is verteld tijdens repetities, het ”kledingvoorschrift” gedragen.
Voor leden vanaf ca. 15 jaar wordt verwacht hiervoor zelf te zorgen. Het kledingvoorschrift is zwart. Voor mannen betekent dit een zwarte broek met een zwart overhemd, vanuit de fanfare in bruikleen gegeven. Voor vrouwen is dit zelf in te vullen, mits het bij zwarte kleding blijft.
Daarnaast horen bij kledingvoorschrift zwarte schoenen en zwarte sokken.

Opleidingsorkest

Voor de jeugdleden van de fanfare en het opleidingsorkest zijn er de shirts van het opleidingsorkest zelf. Zijn er vragen over het uniform, informeer dan bij de kledingcommissie.

Financiële acties

Om de activiteiten van een vereniging als de fanfare te kunnen bekostigen zijn er meer financiële middelen nodig dan alleen contributie, sponsoring en gemeentelijke subsidie.
Vandaar dat de fanfare diverse malen per jaar acties houdt om de kosten voor instrumenten, muzikale leiding, partituren, uniformen en andere zaken te kunnen betalen.
Daarbij valt te denken aan de oud ijzer actie, de acties tijdens de Peelmert en de Donateursactie.